Trakteer een gevulde brooddoos tijdens Boterhammen In Het Park

De (gratis) boterhammen tijdens Boterhammen In Het Park (26 - 30 augustus) worden dit jaar met liefde geprepareerd door Enchanté vzw, de organisatie achter Brooddoosnodig. Met dat project willen ze elke leerling met een gevulde en voedzame brooddoos naar school sturen.

Naar goede gewoonte trakteert De Standaard onze festivalbezoekers opnieuw op een lekkere gratis boterham. De boterhammen worden dit jaar bereid door het team van Enchanté vzw. Zij willen er met hun project Brooddoosnodig voor zorgen dat elke leerling met een gevulde en gezonde broodddoos naar school gaat. “Een voedzame maaltijd is cruciaal om je dag door te komen. Dat is zo voor iedereen, en zeker voor kinderen en jongeren. Leren, spelen en je concentreren lukt immers moeizaam met een lege maag”, vertelt Enchanté.

Jammer genoeg is een goedgevulde brooddoos niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook het komende schooljaar zullen heel wat leerlingen opnieuw met een lege brooddoos naar de klas trekken. AB en De Standaard zetten daarom hun schouders onder Brooddoosnodig en roepen hun lezers en publiek op om brooddozen te vullen.

Trakteer een gevulde brooddoos

Kan jij het project steunen? Kies dan één school of doe een algemene gift, bevestig je keuze en Enchanté zorgt ervoor dat je gulle gift goed terechtkomt: “We zorgen voor een voedzame maaltijd voor élke leerling. Ouders, vrienden en familie, buren en leerkrachten, handelaars en organisatie uit de buurt slaan daarvoor de handen in elkaar”.

Breng je oude brooddoos mee naar Boterhammen In Het Park

Je kan op meerdere manieren bijdragen aan dit project. Heb jij thuis nog oude brooddozen liggen? Breng ze mee naar het festivalterrein! Enchanté deelt die uit in scholen waar ze nodig zijn.

Tot binnenkort in het Warandepark, waar we genieten van gratis concerten van Het Zesde Metaal, monokimono, MEAU, Willem Ardui, Elmer, Babs, Borokov Borokov, SEF, Deadbeat Larry en Jan De Wilde.

Meer informatie over Boterhammen In Het park vind je hier.

* Zolang de voorraad strekt.