Volg een geanimeerde wandeling met Brukselbinnenstebuiten tijdens Boterhammen In Het Park

Er valt tijdens Boterhammen In Het Park bovenop de gratis concerten nog heel wat te beleven. Zo kan je van 26 tot en met 30 augustus elke dag mee op pad met de fantastische stadsgidsen van Brukselbinnenstebuiten.

Ze organiseren elke namiddag twee wandelingen: een voor families met kinderen en een voor (bijna-)volwassenen. Vertrekken doe je aan de AB infochalet op het festivalterrein.

Familiewandeling: ‘Eet de koning ook boterhammen?’

Wandel doorheen het verhaal van het koninkrijk België. Over machten en vrijheden, koetsen en kanonskogels. Geschiedenis was nog nooit zo leuk! Lees er hier meer over.
Van 14u tot 16u - € 7 pp - Voor families met kinderen van 8 tot 12 jaar.

Wandeling: ‘Langs harde en zachte grenzen van de macht’

Een kiosk, een speeltuin, guinguettes ... Het gezellige Warandepark lijkt open en toegankelijk. Maar vergis u niet: de buurt van het park blijft een plek van harde macht, met veel gesloten grenzen. Het Koninklijk Paleis, de Parlementen en regeringsgebouwen, de ambassades en economische clubs zijn ondoordringbaar voor de gewone sterveling. Of neem het nieuwe hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis. Het doet alsof het zich inzet voor een stad waar iedereen welkom is, maar werpt grenzen op die onzichtbaar maar toch sterk te voelen zijn. Onze Brukselgids neemt u mee langs harde en zachte grenzen, blijft met u aan het randje staan ... of gaat er net even over.
Van 14u tot 16u - € 7 pp. Lees er hier meer over.

Schrijf je in via www.brukselbinnenstebuiten.be of ter plekke (als er nog plaats is). © Sien Verstraeten