Bar Chaud is terug: wat valt daar te ontdekken?

Wie de zomer nog goed wil vastpakken, kan een week genieten van een reeks gratis muziek- en namiddagactiviteiten. Van 26 augustus tot 30 augustus organiseren we in Bar Chaud vanaf 14u concerten, dj-sets, een streetwearmarkt, skatesessies, dansworkshops en een speciale skate/dans cross-over.  
 
Vorig jaar vond Bar Chaud, het warmste podium van de zomer, voor het eerst haar plek op het festivalterrein van Boterhammen In Het Park en Feeërieën. Het programma was razend populair, daarom brengen we dit jaar weer heel wat gratis activiteiten naar het Warandepark. 
 
Van 26 augustus tot 30 augustus organiseren we elke dag vanaf 14u: 
 

  • Concertjes van o.a. Maria Iskariot (Nederlandstalige punk), SMR (poëtische rap) en Ucci Why (pittige rap). 
  • Dj sets gepresenteerd door BRUZZ met Ravi Bongo, K4, The Camps, iNess en KID $LANG
  • Workshops met BX’elles en Timiss
  • Een kledingmarkt met Belgische streetwear. 
  • Een expo die 50 jaar hiphop in AB in de kijker zet. 
  • Een Kunstinstallatie door Kisanola.  

 

Skatelessen met BX’elles 

Bx’elles is dé female skateboarding crew van Brussel. Ze ontstond met de missie om andere meisjes en vrouwen ervan te overtuigen om te beginnen met skaten. In Bar Chaud leren ze iedereen skaten. Je gender, leeftijd of level doet er niet toe. Deze sessies vinden plaats op maandag en woensdag. Er zal skatemateriaal beschikbaar zijn tijdens de lessen voor wie eens wil experimenteren op een miniramp. Op dinsdag, donderdag en vrijdag zal er enkel free -skate plaatsvinden. 
 

Dansworkshops met Timiss 

Timiss is een grassroots organisatie die werkt voor en met de street community: ze organiseren evenementen, ondersteunen jongereninitiatieven en pleiten voor een betere toegankelijkheid van en vertegenwoordiging binnen (culturele) ruimtes. Ze bieden twee verschillende workshops aan: 

  • Dinsdag: Dance Sampler (4 in One)  

Doe mee voor een namiddagje dans! Of je nu een beginner of meer gevorderd bent, deze dynamische en gezellige workshop biedt een kans om verschillende dansstijlen te verkennen, zoals Afrikaanse dansstijlen, krump, Kpop en house dance in een "speeddate" van elk 30 minuten. Je krijgt ook een video te zien waarin de kunst van het samplen in hiphopmuziek wordt uitgelegd. 

  • Donderdag: Ksaaraland 

Het is geen geheim dat dans mensen samenbrengt. Donderdagnamiddag is om samen te jammen, te leren hoe je los kan komen en goede vibes kan delen. Er wordt een workshop gegeven over hoe je plezier kunt hebben tijdens het dansen. De workshop wordt een leuk gebeuren onder begeleiding van een dj en mc. Zij zijn er om ons eraan te herinneren wat goede muziek met ons kan lichaam doen! 
 

Loud! Skate en Streetdance Cross-over 

  • Vrijdag

werken we naar de grand finale. Timiss en BX’elles slaan dan de handen in elkaar voor Loud! Sinds dag één is de hiphopcultuur de norm blijven uitdagen. Met de muziek, de 'fits', de uitstraling, de manier waarop de ruimte wordt ingenomen, is deze cultuur luid (en trots!). Laten we in deze cross-over tussen skaten en streetdance het lawaai omarmen en samen de straatcultuur vieren. 
 

Kunstinstallaties 

Gedurende de vijf dagen van Bar Chaud kan je een expo komen bezichtigen. Hiphop is nu al meer dan 50 jaar oud en op Bar Chaud kan je komen kijken hoe dat werd vertegenwoordigd in AB. Ook het werk van Kisanola, de "hairchitect", is terug te vinden op Bar Chaud. Zij zal het park herinrichten met haar werk dat focust op Afrikaanse kapsels, samen met foto's die Timiss en de Belgische straatcultuur voorstellen. Beide installaties worden gecureerd door Timiss.  
 

Streetwear markt 

Een hoekje van ons terrein zal gewijd worden aan Belgische streetwear! Hier kan je de talenten van lokale ontwerpers terugvinden met exclusieve en originele collecties die de geest van streetwear vastleggen. Door hier te shoppen, steun je Belgische artiesten rechtstreeks en help je hun creativiteit in de kijker te zetten. De standjes worden gecureerd door Timiss.  
 
Alle activiteiten zijn gratis en zonder inschrijvingen. Iedereen is welkom. De exacte timing vind je via de website van Bar Chaud